joi, 4 decembrie 2008

măsuri






Faţă de actualul cod rutier, noi propunem următoarele măsuri:




1.Conducătorii auto pierd definitiv dreptul de a mai conduce vreun autovehicul pe teritoriul României în cazul provocării unui accident rutier grav, soldat cu decesul sau rănirea gravă (cel puţin 30 de zile de spitalizare) a cel puţin unei persoane.


2.Conducătorii auto pierd definitiv dreptul de a mai conduce vreun autovehicul pe teritoriul României în cazul depistării conducerii unui autovehicul sub influenţa alcoolului, cu depăşirealimitei legale, dacă această faptă s-a repetat de 3 ori.

3.Conducătorii auto pierd definitiv dreptul de a mai conduce vreun autovehicul pe teritoriul României în cazul accidentării grave (cel puţin 30 de zile de spitalizare) sau mortale a unui pieton pe trecerea marcată pentru pietoni.

4.Conducătorii auto pierd definitiv dreptul de a mai conduce vreun autovehicul pe teritoriul României în cazul accidentării repetate a unor pietoni, chiar dacă accidentele nu au avut loc pe trecerea marcată pentru pietoni. Anulaera permisului de conducere o va decide instanţa de judecată în funcţie de gravitatea accidentelor şi gradul de vinovăţie a părţilor implicate.

5.În cazul unui accident în care sunt implicate două autovehicule, unul lovit în faţă iar celăla în spate, vinovat de producerea accidentului este conducătorul autovehiculului lovit în partea din faţă, indiferent de împrejurările în care acesta s-a produs.
!!! Aşteptăm comentarii şi să ne sugeraţi şi alte măsuri menite să facă ordine în circulaţia rutieră. e-mail: ioanpop25@hotmail.com

Un comentariu:

Dan Gheorghe spunea...

problema e ca politicienii nu au curaj sa impuna un set de reguli care sa faca din circulatia rutiera din romania un domeniu normal. o lege foarte dura ar insemna sanctiuni care mai mult ca sigur vor fi aspru criticate de majoritatea soferilor. am auzit pareri de genul - eu am masina puternica, asa ca trebuie sa merg cu viteza, ca altfel mi se strica motorul. cu asemenea mentalitati e clar ca nu se vrea o lege dura a circulatiei, cu pedepsirea exemplara a celor care incalca nu numai legea statului, dar si legea bunului simt. eu sunt pentru o lege cat mai dura, care sa elimine definitiv de pe drumurile publice acei indivizi care s-au dovedit a fi un pericol public!